Transport en Logistiek

Geen concurrentieel productieapparaat zonder een efficiënt, betrouwbaar en duurzaam logistiek systeem, aangepast aan de noden van een toekomstgerichte industrie 4.0. POM West-Vlaanderen zet dan ook sterk in op de verdere ontwikkeling van de transport- en logistieke sector en de uitbouw van West-Vlaanderen tot performante logistieke draaischijf.

We investeren in strategische logistieke infrastructuren en innovatieve projecten en nemen, wanneer nodig, een stukje ondernemersrisico weg, verhogen het maatschappelijk rendement en ondersteunen de sector met de uitdagingen van de supply chain van de toekomst.

Multimodale platformen

Om de sterk aanwezige industrie in West-Vlaanderen en de omvangrijke goederenstromen efficiënter en effectiever te ontsluiten, investeert POM West-Vlaanderen gericht in multimodale platformen, zoals onder meer de River Terminals in Wielsbeke en Roeselare. Meer lezen.

Digitale innovatiehub rond Physical Internet

Onder de noemer Physical Internet proberen we de sector klaar te stomen voor de toekomst, door bedrijven aan te moedigen om hun logistieke informatiestromen zoveel mogelijk te digitaliseren. In de Future Logistics Hub in Zeebrugge, een interactief belevingscentrum rond Physical Internet, maken organisaties en universiteits- en hogeschoolstudenten op interactieve manier kennis met dé logistiek van de toekomst. Meer lezen