Nieuws

 • Mensgericht ondernemen in opmars in West-Vlaanderen
  02/02/2022 - 09:39

  Mensgericht ondernemen zit in de lift. Ook in West-Vlaanderen neemt het aantal ergotherapeuten, lifestyle- en burn-outcoaches, sportcoaches en loopbaanbegeleiders alleen maar toe. Ons startersinitiatief Start&GO engageerde zich via het EFRO-project ‘Mensgericht Ondernemen’ om de ondernemersskills van deze groeiende groep aan te scherpen.

  lees meer
 • POM West-Vlaanderen pompt 280.000 euro in 14 innovatieve samenwerkingsprojecten
  26/11/2021 - 17:55

  POM West-Vlaanderen ondersteunt 14 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven. Met een financiële injectie van 280.000 steunt de POM de realisatie van diverse proefopstellingen, prototypes of installaties om innovatie bij West-Vlaamse bedrijven te stimuleren.

  lees meer
 • FR&D Hall opent in Roeselare
  17/11/2021 - 11:07

  Om de positieve impact van voeding op gezondheid te vergroten in Vlaanderen, opende NuHCaS op 16 november de FR&D hall (Food Research & Development hall) in Roeselare. In de proefkeuken worden de processen voor de bereiding van voeding in een grootkeuken op pilootschaal onder de loep genomen.

  lees meer
 • Blue Accelerator verwelkomt volgend jaar drijvend zonnepark
  27/10/2021 - 15:00

  Heel wat bedrijvigheid bij en rond het maritiem testplatform Blue Accelerator in Oostende. Vorig weekend startte Colruyt Group een aquacultuurtest voor mosselgroei op. POM West-Vlaanderen ontvouwde ook de plannen van het zonnepanelenpark dat volgend jaar voor de kust van Oostende geïnstalleerd wordt.

  lees meer
 • Voedingssector zoekt werknemers via escape game Food Factory
  27/10/2021 - 11:26

  Meer dan een kwart van alle openstaande West-Vlaamse vacatures bevinden zich in de voedingssector. Om 17- en 18-jarigen warm te maken voor een job in de voedingsindustrie lanceert POM West-Vlaanderen de escape game Food Factory in Roeselare. Dit STEM-spel geeft leerlingen op een speelse manier voeling met beroepen of studies die in de lijn van hun talenten liggen.

  lees meer
 • Binnenkort vegetarische producten bij West-Vlaamse slagers
  19/10/2021 - 15:45

  Vanaf november liggen er acht vernieuwende 100% West-Vlaams streekproducten in de slagerstoonbank. Leerling-slagers van West-Vlaamse slagerijscholen stellen deze producten en de bereidingswijze voor aan de slagers uit de provincie. Dat deden ze op 19 oktober in Roeselare tijdens de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager. Uniek zijn de twee volwaardig vegetarische producten in het assortiment. Hiermee anticipeert de sector op de gewijzigde vraag van de flexitarische klant.

  lees meer
 • Grensarbeid als oplossing om West-Vlaamse vacatures in te vullen
  16/09/2021 - 09:49

  In West-Vlaanderen raken heel wat vacatures niet ingevuld, in Nord-Pas-de-Calais en Henegouwen vinden heel wat werkzoekenden geen werk in eigen regio. Voldoende reden voor POM West-Vlaanderen om samen met partners uit Vlaanderen, Henegouwen en Frankrijk ‘werken over de grens’ te promoten.

  lees meer
 • POM West-Vlaanderen bundelt alle krachten om digitalisering in West-Vlaanderen op te krikken en uitdagingen arbeidsmarkt aan te pakken
  02/07/2021 - 08:26
  Digitalisering heeft een grote impact op onze economie en arbeidsmarkt. Bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd waardoor ook de jobinhoud van veel mensen mee evolueert. Levenslang leren wordt dus heel belangrijk. POM West-Vlaanderen schakelt samen met heel wat partners een versnelling hoger om bedrijven en werknemers te ondersteunen om meer in te zetten op digitalisering.
   
  Snel tempo
  Voor elke job die omwille van digitalisering in de toekomst verloren zal gaan, komen er volgens een studie van Agoria tegen 2030 gemiddeld 3,7 nieuwe jobs in de plaats.
  lees meer
 • Start bouw wetenschapspark voeding en gezondheid in Roeselare
  30/06/2021 - 15:38

  Vlaams minister voor Economie & Innovatie Hilde Crevits gaf samen met Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen en Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, de eerste spadesteek voor het eerste gebouw op het wetenschapspark ‘Food Innovation Park’ in Roeselare. Met de uitbouw van deze site investeert POM West-Vlaanderen in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding en gezondheid centraal staat.

  lees meer
 • Future Logistics Hub toont West-Vlaamse kmo’s de weg naar Physical Internet
  14/06/2021 - 17:07

  Physical Internet is een belangrijke sleutel voor een duurzame logistieke toekomst. Daarom ontwikkelt POM West-Vlaanderen met de Future Logistics Hub in de ABC-toren van Zeebrugge een interactief belevingscentrum om bedrijven, organisaties en universiteits- en hogeschoolstudenten te informeren en te inspireren.

  lees meer

Pagina's