Nieuws

 • Vul onze enquête in en help mee om het opleidingsaanbod voor werknemers te optimaliseren
  23/12/2021 - 21:27

  Werknemers zijn het menselijk kapitaal van een bedrijf. Door de arbeidsmarktkrapte zijn ze bijzonder kostbaar. Daarom moet je ze koesteren en blijven in investeren. Of je nu een bedrijf, een start-up of een scale-up runt, door je personeel goed op te leiden, blijf je ook in de toekomst succesvol.

  Vul onze enquête in over levenslang leren bij West-Vlaamse bedrijven en wij kijken hoe we levenslang leren in jouw bedrijf kunnen stimuleren. Eerste concrete stap is het beter afstemmen van het bestaande opleidingsaanbod op de vraag van de bedrijven.

  Het invullen van deze enquête duurt amper een kleine 10' en betekent een belangrijke bron van informatie om de concrete opleidingsnoden van onze bedrijven aan te pakken.

  lees meer
 • What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen
  10/12/2021 - 09:31

  ‘What’s NXT?’ Heel veel! West-Vlaamse bedrijven bruisen van de toekomstplannen. Alleen vinden ze niet altijd jonge mensen om die plannen te helpen realiseren. Nochtans is West-Vlaanderen een topregio om te wonen, werken, leven en leren. Met ‘What’s NXT’ laten MNM, VRT, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen jongeren ervaren hoe hun toekomst in West-Vlaanderen eruit kan zien. Dit unieke technologische belevingsevent is voor bedrijven meteen de ideale kans om hun innovatieve plannen los te laten op duizenden potentieel toekomstige werknemers. Afspraak dus van 17 tot 19 maart 2022 in het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge.

  lees meer
 • Roeselaars verpakkingsbedrijf Barias uitgeroepen tot 'KMO van het Jaar'
  25/11/2021 - 10:36

  Verpakkingsbedrijf Barias uit Roeselare is door UNIZO uitgeroepen tot 'KMO van het Jaar'. De West-Vlaamse kandidaat haalde het in de eindronde van vier sterke kandidaten uit de andere provincies. Barias haalt zo voor het eerst sinds 2016 de begeerde trofee opnieuw naar West-Vlaanderen.

  lees meer
 • Een geslaagde editie van WEST4WORK
  23/11/2021 - 16:27

  Onder het motto “Technologie creëert kansen voor elk talent” bracht WEST4WORK op 4 november 2021 meer dan 400 mensen samen om te kijken hoe technologie kan bijdragen tot een meer inclusieve arbeidsmarkt. Hiermee willen de organisatoren helpen zoeken naar manieren om de krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken.

  Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen stonden centraal op deze 4de editie van WEST4WORK die deze keer plaats vond in The Penta, de nieuwe campus van Howest in Kortrijk.

  lees meer
 • Nieuwe proefkeuken voor betere voeding in zorg
  22/11/2021 - 19:41

  Om de positieve impact van voeding op gezondheid te vergroten in Vlaanderen, openden we met het onderzoeksplatform NuHCaS op 16 november de FR&D hall (Food Research & Development hall) in Roeselare. In deze proefkeuken worden de processen voor de bereiding van voeding in een grootkeuken op pilootschaal onder de loep genomen.

  lees meer
 • Circulair bouwen is de toekomst voor West-Vlaamse bouwsector
  12/11/2021 - 17:51

  Met bijna 19.000 ondernemingen en meer dan 30.000 werknemers is de bouwsector heel belangrijk voor West-Vlaanderen. Om een duurzame toekomst van deze sector veilig te stellen is het belangrijk dat de sector inzet op de meest recente innovatieve en duurzame evoluties. Zo dringen we de milieu-impact van ontginning en afvalverwerking van bouwmaterialen terug. Via inspiratiecentrum Acasus brengen POM West-Vlaanderen en provincie West-Vlaanderen de voordelen van circulair bouwen onder de aandacht van bouwheren en bouwsector.

  Grote impact bouwsector op milieu

  lees meer
 • Voedingssector zoekt werknemers via escape game Food Factory
  27/10/2021 - 16:58

  Meer dan een kwart van alle openstaande West-Vlaamse vacatures bevinden zich in de voedingssector. Om 17- en 18-jarigen warm te maken voor een job in de voedingsindustrie lanceren we de escape game Food Factory in Roeselare. Dit spel geeft leerlingen op een speelse manier voeling met beroepen of studies die in de lijn van hun talenten liggen.

  lees meer
 • Blue Accelerator verwelkomt volgend jaar drijvend zonnepark
  27/10/2021 - 15:12

  Op 27 oktober ontvouwden we de plannen van het zonnepanelenpark bij het testplatform Blue Accelerator. Dat wordt volgend jaar voor de kust van Oostende geïnstalleerd. Ook nog andere testen rond aquacultuur en drones staan op de planning. 

  lees meer
 • Samenwerking rond innovatie bij West-Vlaamse bedrijven
  18/10/2021 - 14:33

  STUDIE UITGEVOERD DOOR POM WEST-VLAANDEREN  EN ANTWERP MANAGEMENT SCHOOL.

  Bij POM West-Vlaanderen gaan we voluit voor een ondernemend West-Vlaanderen. Binnen een kenniseconomie zoals wij die vandaag kennen, is samenwerking tussen bedrijven onderling, maar ook tussen bedrijven en kennisinstellingen, onderzoekscentra, overheden en andere organisaties dan ook van cruciaal belang om op korte termijn én op lange termijn competitief te blijven. Maar wat is de huidige situatie in West-Vlaanderen op het vlak van ‘samenwerkingen rond innovatie’? We onderzochten dit samen met Antwerp Management School.

  lees meer
 • WEST4WORK 2021 - Technologie creëert kansen voor elk talent
  05/10/2021 - 14:43

  Op donderdag 4 november organiseren we in Kortrijk het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres WEST4WORK. Voor deze 4de editie met als thema “Technologie creëert kansen voor elk talent" trekken we opnieuw alle registers open.

  Arbeidskrapte in West-Vlaanderen

  De arbeidskrapte in West-Vlaanderen blijft ontzettend prangend. Om alle vacatures in te vullen, hebben we élk talent nodig. Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen staan centraal op de 4de editie van WEST4WORK.

  lees meer

Pagina's