Demonstrator Physical Internet

Een innovatieve en kennisgedreven logistieke sector is cruciaal om de logistieke stromen, activiteiten en diensten in West-Vlaanderen te verankeren. Om de logistieke innovaties dicht bij de bedrijven uit de transport en logistieke sector te brengen, zet POM West-Vlaanderen in op Physical Internet, een belangrijke sleutel voor een duurzame logistieke toekomst. 

West-Vlaamse bedrijven informeren en inspireren

In september 2021 openden we de Future Logistics Hub in de ABC-toren in Zeebrugge en tonen we bedrijven, organisaites en universteits- en hogeschoolstudenten de weg naar Physical Internet.

Met de Future Logistics Hub informeren en inspireren we bedrijven. Tijdens een gratis bezoek ontdekt u de vele toepassingsmogelijkheden. Met een serious game ontdekt u hoe u uw supply chain optimaliseert en de meerwaarde van multimodaal transport. We doorlopen samen de verschillende bouwstenen om tot een toekomst met Physical Internet te komen. Heel wat bedrijven zoals onder andere Agristo, Westlandia, Oesterbank, Zoutman, Seafar en Groep De Cloedt etaleren hun best practices in de hub. Elke zes maanden voegen we nieuwe innovatieve bedrijfscases toe. West-Vlaanderen wil zich verder ontwikkelen tot een logistieke topregio. Met de Future Logistics Hub, die pioniert in Physical Internet, zetten we een nieuwe stap om die ambitie te verwezenlijken.

Meer weten? Een bezoek plannen? Klik hier.