100% West-Vlaams

100% West-Vlaams is in de eerste plaats een kwaliteitslabel voor de West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Producten die het label dragen, zijn in de provincie geproduceerd op authentieke of ambachtelijke wijze met grondstoffen van hier. Het label erkent ook producten met een aantoonbare band met de streek of een lange (familie)traditie.

Van erkenning tot ondersteuning

POM West-Vlaanderen staat via Fabriek voor de Toekomst Voeding in voor de erkenning van en de werking voor de streekproducenten. We ondersteunen u als lokale producent vanaf het eerste contact Bent u een  brouwer, bakker, slager, koffiebrander, chocolatier, ijsbereider…? We onderwerpen uw aanvraag aan een uitgebreide screening. Naast streekgebondenheid en het productieproces bekijken we ook uw algemene bedrijfsvoering. Op die manier bieden we u vanuit  100% West-Vlaams ook gericht advies en begeleiding aan..

Een netwerk van gepassioneerde ambachtslui

U voldoet aan alle erkenningscriteria? Dan krijgt u een producterkenning en komt u terecht in een boeiend netwerk. Via gezellige en inspirerende netwerkmomenten stimuleren we onderlinge samenwerkingen. Daarnaast zet 100% West-Vlaams stevig in op professionalisering, innovatie en groei van uw onderneming. Dat doen we via infosessies, begeleidingstrajecten, workshops, klankbordgroepen, b2b-smaakmarkten… Bovendien is er een nauwe samenwerking met horeca, retail, steden en gemeentes.

We brengen de klant bij u

100% West-Vlaams promoten we bij de consument en uw klanten. We zetten in op lokale beleving en starten gezamenlijke communicatie- en promotieacties op, met de Week van de Korte Keten in mei als jaarlijks paradepaardje.

Wilt u het label aanvragen?

Heeft u streek- of hoeveproducten waar u trots op bent? Laat ze erkennen. Hier vindt u het lastenboek en kunt u uw screeningsbezoek aanvragen.

www.100procentwest-vlaams.be

Een hecht partnerschap

De Provincie West-Vlaanderen coördineert de werking van 100% West-Vlaams.
POM West-Vlaanderen ondersteunt via Fabriek voor de Toekomst Voeding de streekproducenten, Inagro behartigt de hoeveproducenten. Unizo trekt aan de kar van de streekhoekjes die een vitrine vormen voor al dit lekkers. Onze kennispartner voor hygiëne en productontwikkeling is VIVES. Voor beleving en promotie krijgen we steun van Westtoer. Samen zetten we West-Vlaams lekkers op de (menu)kaart.